Nyheter

13-0 för Göteborg i Svenska cupen

Göteborg hade en bra dag på jobbet i Svenska cupens andra omgång. I mötet med Mölndalslaget Jitex, hemmahörande i elitettan, stod det damallsvenska topplaget för en storseger och vann med 13-0. Redan efter fem minuter hade Pauline Hammarlund nätat två gånger om.(TT)
Publicerad 16 februari 2019

Redan efter fem minuter hade Pauline Hammarlund nätat två gånger om. Därefter kunde Amanda Johansson Haar och Vilde Bøe Risa göra 3-0 respektive 4-0 i den första halvleken. Och resten av matchen blev inte bättre för Jitex - snarare tvärtom. Den andra halvleken var tre minuter gammal när Emma Koivisto gjorde 5-0 och därefter fortsatte målen att trilla in. Slutresultatet skrevs alltså 13-0 sedan Göteborg gjort nio mål i den andra halvleken.

Gruppens andra möte mellan Linköping och Växjö blev däremot desto målsnålare. Linköping såg länge ut att ta hem segern efter Kosovare Asllanis ledningsmål i den andra halvleken. Men en sen Växjökvittering på övertid innebar att matchen slutade 1-1. Och Linköping, som förra året kom tvåa i Svenska cupen står på fyra poäng, två bakom Göteborgs sex poäng.