TT-Sport

"Hade nog inte vaknat upp igen"

TT-Sport Artikeln publicerades

Det kändes som en hård smäll - en sån som man får ibland i innebandymatcher. Det visade sig vara en sprucken mjälte som krävde akutoperation. Höllvikens Jacob Gullberg råkade ut för en otäck skada i en innebandyturnering i Tjeckien.(TT)

Det var i den andra gruppspelsmatchen mot ett finskt lag som Jacob Gullberg fick en hård smäll i magen när han sprang rakt in i en spelare ur motståndarlaget.

– Jag fick antingen hans armbåge eller något annan kroppsdel mitt i magen hårt, så jag kände att luften försvann. Sen var det inte mer med det utan jag spelade färdigt matchen, säger Gullberg till Innebandymagazinet.se.

Efter matchen fick han dock rejält ont i kroppen och började må riktigt dåligt. Han bestämde sig, lyckligtvis, för att följa med ut och äta med laget.

– Hade jag inte gjort det så hade jag nog inte vaknat upp igen. På restaurangen så kunde jag inte äta, jag kallsvettades och kände mig yr. Jag svimmade mitt på golvet och det var då tränarna ringde ambulansen. Först ville jag inte med men blev tvingad av mina tränare, säger Gullberg.

Väl på sjukhuset visade det sig att mjälten hade spruckit och att Gullberg behövde genomgå en akutoperation.

24-åringen är nu hemma i Sverige igen och kämpar sig sakta men säkert tillbaka

– Jag har självklart ont och kroppen har inte varit sig själv på sistone men jag kämpar på för varje dag, mycket vila och lättsmält mat då de öppnade upp hela magen på mig. Sen bara försöka gå lite men inte för hastiga rörelser.