TT-Sport

Kjartansson till Hammarby - mållös i debuten

TT-Sport Artikeln publicerades

Efter två och ett halvt år utomlands är Vidar Örn Kjartansson tillbaka i svensk fotboll. Den 29-årige isländske anfallaren lånas in av Hammarby fram till i sommar. I debuten i träningsmatchen mot division 1-laget Linköping City förblev han mållös.(TT)

Vidar Örn Kjartansson gjorde stor succé i herrarnas fotbollsallsvenska 2016 då han slutade på delad andra plats i skytteligan med 14 mål på 19 matcher.

Islänningen lämnade MFF mitt under klubbens SM-guldsäsong och har de senaste två åren spelat i israeliska Maccabi Tel Aviv och Rostov. Den ryska klubben lånar nu ut anfallaren till allsvenska Hammarby fram till sommaruppehållet den 1 juli.

"Vi kände att vi behövde spetsa till konkurrensen på anfallssidan, och det gör vi verkligen genom att ta in Kjartansson. Det är en dokumenterat notorisk målskytt, en fullfjädrad nummer 9 som vi kommer ha stor nytta av under våren", säger Stockholmsklubbens sportchef Jesper Jansson i ett uttalande på klubbens webbplats.

Kjartansson byttes ut mållös efter en halvlek när han debuterade för sin nya klubb, i måndagseftermiddagens träningsmatch mot division 1-laget Linköping City. Matchen slutade 2-2. Den allsvenska comebacken väntas bli borta mot Elfsborg om två veckor.

– Jag har mina styrkor i boxen och blir bedömd utifrån hur många mål jag gör. Jag tycker jag kan göra mål på många olika sätt, säger han i en video på Hammarbys webbplats.

Enligt Expressen finns det utländskt intresse för Hammarbyanfallaren Nikola Djurdjic. Det är ännu oklart hur värvningen av Vidar Örn Kjartansson påverkar serbens framtid i Stockholm.