TT-Sport

Klefbom målskytt när Edmonton jagar slutspel

TT-Sport Artikeln publicerades

Oscar Klefbom såg till att Edmontons chans att få spela Stanley Cup-slutspel hålls vid liv. Han ordnade kvitteringen som ledde till förlängning och seger mot New York Islanders. - Här är det ingen som lägger sig ner och dör, säger han.(TT)

Islanders ledde NHL-matchen i ishockey med 3-2 i sista perioden när Klefbom gjorde 3-3 med tre minuter kvar.

– Det var otroligt skönt. Det var ett bra tag sedan jag gjorde mål senast, så det behövde jag. Det kommer att stärka mitt självförtroende, säger han till Aftonbladet.

Matchen gick till förlängning. Efter 1.22 avgjorde forwardsstjärnan Connor McDavid för Edmonton. Det innebär att Edmonton nu har sex poäng upp till slutspelsstrecket.

– Vi vet att vi är bra och kan vi bara bli lite heta nu har vi definitivt chansen att ta sista playoff-platsen. Det är så jämnt i ligan nu, alla kan slå alla, säger Klefbom.

Smärtsamt mål

Brendan Gallagher gjorde NHL-karriärens första hattrick när hans Montreal mötte Philadelphia. Gallaghers första mål kom knappt en minut in i matchen. I andra perioden kom hans tredje och resultatet 4-0. Matchen slutade 5-1 till kanadensarna.

Justin Williams gjorde två mål när Carolina besegrade Florida med 4-3. Det första blev smärtsamt för pucken tog i ansiktet innan den gick in i mål och Williams fick lämna isen blödande från näsan. Han var snabbt tillbaka och gjorde sedan segermålet i början av tredje perioden.

Ryska milstolpar

Två ryssar nådde milstolpar i NHL. Nikita Kutjerov gjorde Tampa Bays 1-1-mål, vilket var hans 100:e poäng. Det är andra året i följd han når 100-gränsen och Kutjerov är den förste i år att nå 100 poäng. Tampa Bay vann matchen mot Buffalo med 2-1 efter straffläggning. Rookiebacken Rasmus Dahlin gjorde Buffalos enda mål, hans sjunde för säsongen.

Washingtons Alexander Ovetjkin satte sitt 43:e mål för säsongen, och toppar målligan, när Washington besegrade Toronto med 3-2. Det var ryssens 650:e mål i NHL-karriären. Andreas Johnsson gjorde Torontos reducering till 1-2.