TT-Sport

Helsingborg bas för U21-landslaget

TT-Sport Artikeln publicerades

U21-landslaget ska försöka försvara EM-guldet från 2015 i sommarens slutspel i Polen. En stor del av de sista förberedelserna kommer att ske i Skåne. Veckan före avresan till Polen ligger landslaget på läger i Helsingborg och EM-genrepar mot Danmark på Olympia den 10 juni.(TT)

U21-landslaget ska försöka försvara EM-guldet från 2015 i sommarens slutspel i Polen. En stor del av de sista förberedelserna kommer att ske i Skåne. Veckan före avresan till Polen ligger landslaget på läger i Helsingborg och EM-genrepar mot Danmark på Olympia den 10 juni.

"Att få finslipa formen inför EM i vackra Helsingborg med dess fotbollstradition och på ett ombyggt Olympia känns perfekt. Och vi hoppas att ett genrep mellan två EM-lag ska locka många åskådare", säger förbundskaptenen Håkan Ericson till förbundets hemsida.

Närmast väntar läger och landskamper i Marbella i slutet av mars. Då möter U21-landslaget Serbien (24 mars) och Tjeckien (27 mars).

EM-slutspelet spelas 16-30 juni. Sverige inleder gruppspelet mot England i Kielce (16 juni) och sedan väntar Polen (19 juni) och Slovakien (22 juni).

Båda matcherna spelas i Lublin där Sverige också har sin bas.