Nyheter

Höglander visade vägen med "zorromålet"

Nils Höglanders "zorromål" var en av höjdpunkterna. Men det som betydde allra mest var Rögles vändning borta mot Färjestad. 6-4-matchen var SHL-klubbens första seger efter tre raka förluster. 3. 12 minuter in i tredje perioden showade Nils Höglander i Löfbergs arena.(TT)
Publicerad 23 januari 2019

3.12 minuter in i tredje perioden showade Nils Höglander i Löfbergs arena. Rögles 18-åring stod bakom kassen, lade upp pucken på bladet och snirklade kvickt in den via målvakten Markus Svensson.

””
””

"Otroligt skön"

Det delikata målet, "zorromålet", betydde 3-3 för gästerna och visade dessutom vägen borta mot ett hemmastarkt Färjestad.

Inte konstigt att Höglanderlog stort i båset.

Och det skulle som sagt komma fler skäl till att njuta av tredje perioden.

Nästan fyra minuter efter Höglanders läckra kvittering styrde Ted Brithén in 4-3 och efter 12.43 satte Daniel Zaar 5-3.

Rögle vann till slut med 6-4, och det var en efterlängtad fullpoängare efter tre raka förluster.

””

Avgjorde i tredje

Gästerna inledde även bäst, och redan efter 27 sekunder satte Samuel Jonsson 1-0 och drygt fem minuter in i matchen ökade Leon Bristedt på till 2-0.

Men Färjestad kom tillbaka. Oskar Steens och Joakim Nygårds mål förde hemmalaget till 2-2, och i andra perioden satte Theodor Lennström 3-2 efter 18.28.

Sedan klev Nils Höglander in - och showade.

Med Brithéns styrning och Zaars två mål i slutet av matchen, ett i tom bur, avgjorde Rögle.

För Färjestad blev det första hemmaförlusten sedan mötet med Frölunda den 13 oktober.