TT-Sport

Jakobsson tvåmålsskytt i storseger

TT-Sport Artikeln publicerades

Svensklaget Montpellier har fått fart under fötterna i den franska fotbollsligan, efter en blytung säsongsstart i höstas. På lördagen blev det utklassningsseger, 7-0 borta mot bottenlaget Metz, och en av matchhjältarna var Sofia Jakobsson.(TT)

Svensklaget Montpellier har fått fart under fötterna i den franska fotbollsligan, efter en blytung säsongsstart i höstas. På lördagen blev det utklassningsseger, 7-0 borta mot bottenlaget Metz, och en av matchhjältarna var Sofia Jakobsson.

Jakobsson dubblerade sin målskörd för säsongen genom att göra både 2-0 och 3-0 inom loppet av fyra minuter i den första halvleken. Även Linda Sembrant startade för Montpellier - hon spelade 90 minuter medan Jakobsson byttes ut efter 67 - men Marija Banusic fick nöja sig med att följa matchen från bänken.

Montpellier ligger nu fyra i tabellen på 30 poäng, lika många som trean Bordeaux, som samtidigt åkte på en rejäl knock genom 1-7 hemma mot serieledande Lyon. Montpellier ville den här säsongen utmana de två topplagen Lyon och Paris Saint-Germain, men det tåget har gått sedan länge. Lyon toppar tabellen på 52 poäng med PSG som tvåa, på 47 poäng.