Nyheter

Jättetavla när Liverpool vände och vann

Serieledande Liverpool tog tre poäng hemma mot Crystal Palace efter en svängig match - och stor målvaktstavla. För Manchester United och Victor Nilsson Lindelöf kom sjunde raka segern under nya tränaren Ole Gunnar Solskjær.(TT)
Publicerad 19 januari 2019

Strax före halvtid på Anfield tog Crystal Palace oväntat ledningen mot Liverpool genom Andros Townsend, men serieledarens kvittering kom direkt i andra.

Sju minuter efter Mohamed Salahs 1-1-mål gjorde Roberto Firmino 2-1 och vändningen var ett faktum.

Crystal Palace lyckades dock kvittera, och efter 2-2-målet hamnade lagets vikarierande målvakt, 39-årige Julian Speroni, ofrivilligt i händelsernas centrum.

I målvaktens första Premier League-match sedan december 2017 styrde han James Milners inlägg mot egen mållinje. Där höll sig Salah framme och petade in sitt andra mål i matchen till 3-2.

Liverpool fick sedan avsluta matchen med en man mindre då Milner blev utvisad i den 89:e minuten efter två gula kort. På tilläggstid lyckades laget utöka till 4-2 innan en reducering av Max Mayer fastställde slutresultatet 4-3.

Manchester United, med Victor Nilsson Lindelöf på planen, tog sin sjunde raka seger under nya tränaren Ole Gunnar Solskjær. Laget vann med 2-1 hemma mot Brigthon efter mål av Paul Pogba och Marcus Rashford.