Nyheter

Ji säkrade obesegrad säsong för Chelsea

Med två sena mål såg Ji So-Yun till att Chelseas fotbollsdamer kunde gå obesegrade genom hela Super League genom 3-2-segern över Liverpool i sista omgången. Liverpool ledde med 2-0 redan efter åtta minuter. I andra halvlek förändrades matchbilden.(TT)
Publicerad 20 maj 2018

Med två sena mål såg Ji So-Yun till att Chelseas fotbollsdamer kunde gå obesegrade genom hela Super League genom 3-2-segern över Liverpool i sista omgången.

Liverpool ledde med 2-0 redan efter åtta minuter. I andra halvlek förändrades matchbilden. Mycket tack vare den sydkoreanska landslagsmittfältaren Ji So-Yun som byttes in i den 51:a minuten. Eniola Aluku gjorde reduceringsmålet i den 70:e minuten. Ji So-Yun gjorde 2-2 i den 80:e minuten på volley och segermålet tre minuter senare.

Därmed har Chelsea, som säkrade titeln tidigare i veckan, inte förlorat en enda gång den här säsongen. Det har blivit 13 segrar och fem oavgjorda matcher.

Av de tre svenska landslagsspelarna i Chelsea fick backen Magdalena Eriksson spela hela matchen, mittfältaren Jonna Andersson hoppa in i andra halvlek och målvakten Hedvig Lindahl sitta på bänken.