Nyheter

Juventus tappade trots Higuaíns tidiga dubbel

Två tidiga mål gav Juventus kvartsfinalvittring. Men i stället för hjälte riskerar Gonzalo Higuaín att bli syndabock. Argentinaren missade nämligen en straff - och i stället gav Christian Eriksen Tottenham ett bra returläge då han kvitterade till 2-2.(TT)
Publicerad 13 februari 2018

Den första Champions League-åttondelsfinalen mellan Juventus och Tottenham blev inte helt oväntat till stor del en kamp mellan skyttekungarna Gonzalo Higuaín och Harry Kane.

Tottenhams superanfallare Harry Kane smällde in sex mål på fem gruppspelsmatcher när "Spurs" vann grupp H före självaste Real Madrid - och inför den första åttondelsfinalen borta mot Juventus kom Kane med 14 mål på de senaste 11 matcherna i ryggen.

Men det var Gonzalo Higuaín - med sex mål på de senaste fyra matcherna - som visade vägen med en riktig drömstart för "Juve".

+ 1-0 efter 90 sekunder sedan mittfältsgeniet Miralem Pjanic chippat fram en snabb frispark som Higuaín - förvisso i offsideposition, enligt reprisbilderna - mötte på volley.

+ 2-0 efter nio minuter från straffpunkten sedan Ben Davies gjort omkull Federico Bernardeschi.

Andra straffen i ribban

Innan halvtimmen var nådd kunde den 30-årige argentinaren ha varit hattrickskytt, men vänsterskottet gick strax utanför Tottenhammålvakten Hugo Lloris högra stolpe.

I stället: entré Harry Kane. I den 35:e minuten rundade han veteranen Gianluigi Buffon och rullade in 1-2.

Precis före pausvilan fick Higuaín på nytt chansen från elva meter, men den gången träffade han ribban.

Och frågan är hur kostsam den ramträffen kommer att bli för förra säsongens finalist.

För i stället har ju alltså Tottenham vänt ett tufft utgångsläge till ett ganska gynnsamt sådant till returen på Wembley. Detta sedan dansken Christian Eriksen hittade 2-2 med en frispark där Buffon gjorde en okaraktäristiskt slät figur.

””

City krossade Basel

I Basel hade Pep Guardiolas Manchester City precis som väntat inga problem med att sätta nästan båda fötterna i kvartsfinal. City vann nämligen med hela 4-0 - efter två mål av Ilkay Gündogan samt ett vardera av Bernardo Silva och Sergio Agüero - och det krävs med andra ord en genomklappning av bibliska proportioner för att inte City ska hålla undan på hemmaplan.