Nyheter

Samuelsson gjorde två mål från ny position

Från ytterback till ytterforward. Det verkar inte ha varit någon konst för Jessica Samuelsson att ställa om till den ovana positionen. Mot Djurgården stod landslagsbacken för två mål när Linköping slog Djurgården med 2-1.(TT)
Publicerad 30 april 2017

Linköpings nyförvärv Marija Banusic har hittills öst in mål för sitt nya lag - fyra fullträffar på två matcher. Men på en träning i veckan fick succéanfallaren, enligt Corren, en hård boll i huvudet, och mot Djurgården satt Banusic på bänken.

In på forwardsposition kom i stället ytterbacken Jessica Samuelsson - vilket skulle visa sig fungera alldeles utmärkt.

””

Full pott

Samuelsson stötte först in ett inlägg från Lina Hurtig i den 73:e minuten och hann även med att bli matchvinnare med 2-1-målet i den 90:e minuten efter att Linköpings Janni Arnth däremellan olyckligt nickat bollen i eget mål. Linköping har därmed tagit full pott efter tre omgångar.

””

Första segern

För Piteå har säsongen inte börjat lika lyckat. Men efter bara en poäng på två omgångar tog Norrbotten-laget säsongens första seger efter 3-0 hemma mot Kvarnsveden i ett ymnigt snöfall. Och segerkonceptet var tydligt: Inlägg från June Pedersen och nickmål från Julia Karlernäs.

1-0 kom efter 31 minuter när Karlernäs, ett av två nyförvärv från Mallbacken, nickade in ett inlägg från Pedersen. Tio minuter in i den andra halvleken satte mittfältaren återigen dit pannan, den här gången på en hörna slagen av Pedersen.

Och det skulle bli ännu mera Piteå. I den 65:e minuten fick lagets andra nyförvärv från Mallbacken, anfallaren Madelen Janogy, göra sitt första Piteå-mål i allsvenskan när hon skarvade in en frispark - även den slagen av dagens assistmaskin Pedersen.