TT-Sport

Karlsson tvåmålsskytt - Vegas på gång

TT-Sport Artikeln publicerades

Fjolårets succélag börjar komma igång i NHL-ishockeyn. Vegas Golden Knights har fortfarande inte säkrat en slutspelsplats, men 5-0-segern hemma mot Winnipeg vittnar om att formen är väldigt bra för tillfället. William Karlsson gjorde två av målen.(TT)

Den 26-åriga svenska forwarden gjorde 78 poäng på 82 grundseriematcher förra året och var starkt bidragande till att Vegas under sin första NHL-säsong tog sig hela vägen till Stanley Cup-final.

Den här säsongen har poängskörden varit något mer beskedlig - Karlsson har hittills gjort 48 poäng på 73 matcher - men på de nio senaste matcherna har han gjort tolv poäng.

I 5-0-segern hemma mot Winnipeg gjorde Karlsson två nya mål och hans kedja med Reilly Smith och Jonathan Marchessault börjar hitta formen igen.

– Under de senaste matcherna har det känts väldigt bra. Det har klickat för hela linan och vi fick mycket utdelning i kväll. Det är alltid roligt att spela hockey då, säger William Karlsson till Expressen.

Fjolårsfinalsten har fortfarande inte säkrat en plats i Stanley Cup-slutspelet. Men om laget väl tar sig dit är målet att gå ett steg längre än förra säsongen.

– Vi ska ta oss till slutspel först, sedan får vi se hur det slutar. Men det är klart, vi vill alla få chansen att lyfta bucklan, säger William Karlsson.