Nyheter

Silfverberg bröt måltorka: "Varit tufft"

Chicago har det fortsatt svårt under tidigare Moratränaren Jeremy Collitons ledning. Borta mot Anaheim kom lagets femte raka förlust efter att Jakob Silfverberg brutit en lång måltorka i NHL-ishockeyn. - Varit tufft ett tag, säger 28-åringen till Expressen.(TT)
Publicerad 6 december 2018

12 matcher och en knapp månad utan mål. Men i 4-2-segern hemma mot Chicago blev Jakob Silfverberg återigen målskytt för Anaheim.

28-åringen från Gävle satte Anaheims avslutande mål, hans sjätte den här säsongen, sedan Chicago tagit ut målvakten i slutet av tredje perioden.

””

Chicagobacken Erik Gustafsson reducerade till 1-2 i den andra perioden. Men det tidigare storlaget - Stanley Cup-mästare 2015, 2013 och 2010 - föll ifrån igen trots en 2-2-kvittering i samma period. Chicagos femte raka förlust under den tidigare Moracoachen Jeremy Colliton som tränat laget i en månad.

Klefbom målade inför pappa

Oscar Klefbom bäddade för Edmontons övertidsseger med ett kvitteringsmål i den tredje perioden i matchen mot St Louis.

””

Edmonton låg under med 2-1 när Färjestadssonen, som växte upp på Hammarö i Värmland, klippte till med ett direktskott i närheten av blålinjen, med mindre än minuten kvar av matchen. Målet var backens tredje för säsongen.

””

Klefbom fick göra mål inför sin pappa Håkan, som var på plats i publiken.

"Speciellt"

””

Förlängningen blev mållös och i straffläggningen avgjorde Connor McDavid för Edmonton.