Nyheter

Kvitterat i basketkvartar

Det blir två avgörande kvartsfinaler i SM-slutspelet i basket. Eos kvitterade till 1-1 i bäst av tre matcher mot Alvik, 77-67. Alvik ledde i halvtid, 40-37, men i den tredje perioden släppte Eos bara in åtta poäng och i den fjärde öste Lundalaget i 26 framåt.(TT)
Publicerad 25 mars 2017

Det blir två avgörande kvartsfinaler i SM-slutspelet i basket.

Eos kvitterade till 1-1 i bäst av tre matcher mot Alvik, 77-67. Alvik ledde i halvtid, 40-37, men i den tredje perioden släppte Eos bara in åtta poäng och i den fjärde öste Lundalaget i 26 framåt. Eos amerikanskor Veshaundra Young och Antoinette Thompson dominerade matchen med 24 respektive 22 poäng.

Telge tvingade fram en tredje match mot Mark genom att vinna hemma i Täljehallen med 81-60. Segerrycket kom redan i andra perioden då hemmalaget gjorde 20-8. USA-importen Jasmine Gill satte 24 av Telges poäng.

De avgörande matcherna spelas på måndag, Mark-Telge, respektive tisdag, Alvik-Eos.

Udominate och Luleå blev klara för semifinal på fredagen.