Nyheter

Lapparna som tände Sandviken

Hammarby tog inte chansen att gå direkt till SM-final. Sandviken storspelade och vann med 7-2. En extra energikick fick laget av den lappöverraskning som supporterklubben bjöd på strax innan semifinalen. Sandviken var nere för räkning inför matchen.(TT)
Publicerad 4 mars 2015
Hammarby tog inte chansen att gå direkt till SM-final. Sandviken storspelade och vann med 7-2. En extra energikick fick laget av den lappöverraskning som supporterklubben bjöd på strax innan semifinalen. Sandviken var nere för räkning inför matchen. Eft

Sandviken var nere för räkning inför matchen. Efter två inledande förluster i semifinalserien mot Hammarby var laget tvingat att vinna onsdagens hemmamatch för att inte Hammarby skulle ta hand finalplatsen.

Det var också ett oerhört laddat Sandviken som kom till matchen. Mycket tack vare supporterklubben, som gav sina spelare en rejäl överraskning när de kom till omklädningsrummet. På varje spelarplats fanns stora lappar med texter som: â?Vi är stolta över er!â?, â?Vi ger oss aldrig!â? och â?Vi tror på er!â?

””

Dominerade direkt

Sandviken dominerade stort från start. Hammarby blev totalt utspelat, hade inte ett skott på mål förrän efter 40 minuter och spelarna borde ha varit glada över att Sandviken bara lyckades göra två mål under den första halvleken. Gästrikarna hade nämligen nio hörnor och en straff som inte resulterade i någonting.

Hammarby fick också en gratischans att komma in i matchen under första halvlekens sista tio minuter. Laget reducerade också, men mer blev det inte.

I andra halvlek tog Sandviken åter kommandot och när Erik Pettersson gjorde 3-1 i den 67:e minuten var gästerna ett slaget lag.

””
””

"Inte alls med"

Samtidigt var Hammarbys tränare Magnus Brodén rejält besviken.

””

Hammarby leder semifinalserien med 2-1 i matcher och går till final vid seger hemma på Zinkensdamm.