TT-Sport

Luleå och Modo klara för semifinal

TT-Sport Artikeln publicerades

Luleå hade inga problem med att avfärda AIK i SDHL:s kvartsfinal - tre raka segrar gav en målskillnad på 19-0 och de regerande mästarna är därmed klara för semifinal. Det är även Modo, som i sin tur besegrade Brynäs i tre matcher.(TT)

Premisserna inför den tredje kvartsfinalen mellan Luleå och AIK var enkla: vid Luleåvinst var den regerande mästaren återigen klara för semifinal. Och Luleå hade inga problem med att, för tredje gången den här veckan, avfärda AIK. Redan i den första perioden gjorde Luleå fyra mål och gick in i pausen med 4-0. En ledning som visade sig vara ointaglig för AIK. Matchen slutade 6-0 vilket innebär 19-0 i målskillnad och en säkrad semifinalplats för norrbottningarna.

Där ställs Luleå, som även skrinnade hem grundserien i överlägsen stil, mot antingen Leksand eller HV71 - sedan Leksand under söndagen reducerat till 1-2 i matcher.

Klara för semifinal är också grundserietvåan Modo, som vann tre raka matcher mot Brynäs. Modo ställs i sin tur mot vinnaren av Linköping och Djurgården. Där är det fördel Linköping, sedan laget vänt matchserien med två raka segrar och därmed leder med 2-1 i matcher.