Nyheter

LHC besegrade mardrömsmotståndet

Tio insläppta mål de två senaste omgångarna - och 0-3 i underläge hemma mot nästjumbon efter mindre än halva den första perioden. Då vände Linköping mot sin spökmotståndare Örebro, var 40 sekunder från full pott - men fick med sig bonuspoängen tack vare 5-4 i förlängning.(TT)
Publicerad 17 januari 2019

Linköping har haft stora problem med sitt försvarsspel på sistone - efter dubbla förluster mot Mora och Djurgården förra veckan med totalt tio insläppta puckar.

Hemma mot Örebro - som östgötarna bara vunnit en av de sex senaste mötena mot - lyste 0-3 på resultattavlan redan efter 9.31 minuter av den första perioden.

””

Vaknade efter mardrömmen

I det läget hade LHC köpt att få med sig två poäng i matchen alla dagar i veckan.

””

Den grovjobbande forwarden - som mest producerat 17 poäng i SHL - har förvandlats till kämpastark center som levererar poäng på löpande band.

29-åringen styrde in viktiga 1-3, Chad Billins pangade in 2-3, innan Andersson slog till igen fram till 3-3.

””

Redan efter 33 omgångar är Andersson uppe i 19 poäng - sju mål och tolv assists.

””

När Adam Brodecki fullbordade vändningen fram till 4-3 i spel fem mot tre, trodde nog de flesta supportrarna på full pott.

Linköping verkade länge ha full koll och var även nära att öka på sin ledning. I stället kvitterade Örebros skyttekung Aaron Palushaj bara 40 sekunder före slutet.

Jacob Johansson - som byttes in i stället för Jonas Gustavsson efter tredje baklängesmålet - var så nära från att hålla nollan.

Little avgjorde

Men Broc Little fixade så att det blev vinst i alla fall, efter sitt 5-4 i förlängningen.