TT-Sport

Heta svenskar gav Calgary-seger

TT-Sport Artikeln publicerades

Gabriel Landeskog stod för sitt 400:e poäng i NHL när hans Colorado besegrade Las Vegas med 3-0. Och i Calgary svarade Elias Lindholm för ytterligare två assister vilket innebär att backen nu har gjort 68 poäng - bäst av NHL-svenskarna.(TT)

Elias Lindholm står för sin poängmässigt bästa säsong hittills i NHL och har häng på topp tio i årets poängliga. Och mot Arizona blev det ytterligare två assister i en match som präglades av svenskpoäng - det innebär att svensken har åtta poäng på de fem senaste matcherna. Förutom Lindholm satte Mikael Backlund spiken i Arizonas kista med sitt 14:e mål som innebar 5-2 i öppet mål. Då hade Backlund även hunnit med att noteras för en assist till 4-2 tillsammans med nämnde Lindholm.

Men det var inte allt: backen Rasmus Andersson stod för två poäng och Arizonas Oliver Ekman Larsson en i en match som präglades av svenskarna. Till slut kunde Calgary knipa segern med 5-2.

Het var också Colorados lagkapten Gabriel Landeskog, som med en fin passning såg till att Andrew Agozzino enkelt kunde göra sitt första mål i NHL när Colorado slog Las Vegas. Landeskog har nu gjort 59 poäng totalt den här säsongen och är Colorados tredje bästa poängspelare. Nattens poäng var dessutom Landeskogs 400:e totalt under hans tid i NHL. Segern mot Las Vegas innebär att laget studsar tillbaka från 0-3-förlusten senast mot St Louis och tar viktiga poäng i jakten på det andra wildcardet till slutspelet.