TT-Sport

Möregårdh och Xu dominerade i första finalen

TT-Sport Artikeln publicerades

Eslöv vann den första SM-finalmatchen i bordtennis mot den regerande mästaren Halmstad med 4-2 och har ett gyllene läge att avgöra på hemmaplan på torsdag. Då kan Eslöv säkra det 13:e SM-guldet på 15 år. - Det är långt kvar. Det står 0-0 när matchen börjar.(TT)

– Det är långt kvar. Det står 0-0 när matchen börjar. Att vi vinner idag beror på att vi har ett väldigt bra lag där två spelare visar mycket hög klass, sade Eslövs tränare Mattias Andersson.

Stora segerorganisatörer var Truls Möregårdh och Xu Hui, som vann två singlar vardera. Det spel som Möregårdh presterar fimponerar. Han är bara 17 år men har ett väldigt driv i sitt spel.

– Jag har bra form, spelar med mycket fantasi och vågar göra svåra slag även i trängda lägen, sade Möregårdh.

Den stora behållningen i den första finalen var mötet mellan Li Yijie och Truls Möregårdh. Den matchen innehöll det mesta, hög kvalitet i var och varannan poäng och flera spektakulära dueller matchen igenom. Den matchen tog längre tid att genomföra än de två andra inledande matcherna.

Li Yijie var på väg mot skiljeset mot Truls Möregårdh. I det läget, på samma sätt som i andra set, lyckades Eslövspelaren lägga in en extra växel och rädda ett antal setbollar.

Tack vare Möregårdhs vinst fick Eslöv det lilla övertag man behövde. Visserligen vann Li Yijie sin efterföljande match, men Xu Hui vann även sin andra match i raka set, denna gång mot Elias Ranefur, när han fastställde slutresultatet 4-2 för Eslöv.