TT-Sport

Näslund: "Aldrig varit med om något tajtare"

TT-Sport Artikeln publicerades

Sandra Näslund har hittat formen igen efter en tung period som kulminerade i VM-besvikelsen. Hon tog sin andra raka världscupseger i tyska Feldberg - med en fingerspets marginal. - Jag har nog inte varit med om någon tajtare målgång, säger hon.(TT)

Lördagen bjöd på dubbelt svenskt på pallen i världscupen i skicross när Sandra Näslund vann före Lisa Andersson. Den andra finaldagen i tyska Feldberg bjöd återigen på framskjutna placeringar för svenskorna.

– Jag är väldigt nöjd, det hade inte kunnat gå bättre. Det var väl starterna som gjorde det, och så hade jag väldigt bra skidor, säger Näslund till TT efter segern, den andra på lika många dagar.

Tajt målgång

22-åringen tog sig utan problem vidare till söndagens final men väl där fick hon riktigt tufft motstånd i form av österrikiskan Andrea Limbacher. De korsade mållinjen samtidigt - och till och med efter målfotot var det svårt att skilja dem åt.

– Jag har nog inte varit med om någon tajtare målgång. Jag trodde nog att hon var före, och hon var väl det med skidorna, säger Näslund som fick till en bra sträckning precis vid målgång.

– Jag såg inte vem som vann på målfotot, men sedan kom det ju upp på resultattavlan.

"Tillbaka i matchen"

Till slut stod Näslund som segrare, med minsta möjliga marginal - en ynka fingerspets - och lämnar därmed Feldberg med två segrar och viktiga poäng i sammandraget i världscupen. Näslund är fortfarande tvåa, men har minskat avståndet till schweiziskan Fanny Smith till bara 13 poäng, med tre tävlingar kvar.

– Verkligen viktigt. Jag kände väl egentligen före helgen att Fanny var överlägsen och att det var andraplatsen jag fick slåss om. Men nu är jag tillbaka i matchen, hon hade en lite sämre helg och jag en väldigt bra helg, så det är bara att ge järnet nu det sista.

Lisa Andersson tog sig inte till den stora finalen men slutade tvåa i den lilla finalen vilket innebar en sjätteplats.