Nyheter

Första segern för mästarlaget

Djurgården - som är regerande svenska mästare - har haft en knackig start på säsongen. Ishockeykubben hade två raka förluster inför resan till Örnsköldsvik. Då kom trendbrottet - de vann med klara 3-0 mot Modo efter två mål från Josefine Jakobsen.(TT)
Publicerad 16 september 2017

Det dröjde till den andra perioden innan de första målen kom. Det skulle de göra med 30 sekunders mellanrum. Först satte Josefin Bouveng 1-0 och snart därefter kom Josefine Jakobsens första mål i matchen. Hon fastställde sedan fem minuter in i den tredje perioden resultatet till 3-0.

Borta bra men hemma bäst? Nja. Inte för Luleå. SDHL-laget, som inledde med fyra raka vinster på bortaplan, har fått en betydligt tuffare start på hemmaplan. Lördagens 2-3-match mot Linköping - klubbarnas andra möte på två dagar - innebar Luleås andra raka förlust.

Hemmalaget låg under med 0-2 efter den första perioden men genom Michelle Karvinens och Emma Nordins mål hämtade Luleå upp till 2-2. Mer än så blev det dock inte. I stället prickade Ingrid Morset in 3-2 och ordnade tre nya poäng till Linköping.