Nyheter

Oavgjort mellan VM-favoriterna

Den regerande mästaren Frankrike hade tagit tre segrar så här långt i handbolls-VM, samtidigt som värsta gruppkonkurrenten och värdnationen Tyskland oväntat tappade poäng mot Ryssland tidigare under veckan. När de två favoriterna möttes i grupp A blev det oavgjort, 25-25, efter en dramatisk avslutning.(TT)
Publicerad 15 januari 2019

När de två favoriterna möttes i grupp A blev det oavgjort, 25-25, efter en dramatisk avslutning.

Tyskland hade ledningen med 12-10 i paus, men Frankrike kom upp till likaläge i den andra halvleken - innan tyskarna på nytt gjorde ett litet ryck till ledning med två mål. Tyskland borde ha stängt matchen, men släppte i stället in Frankrike till ställningen 25-24 med tre sekunder kvar och franskt frikast - som Timothey N Guessan dundrade in i mål. Det var hans första mål i matchen efter två bommar, och hade inte kunnat komma mer lägligt.

I samma grupp såg Brasilien till att Ryssland åkte på sin första förlust i mästerskapet. Sydamerikanerna vann med 25-23 och har nu ett bra läge att ta sig vidare till mellanrundan.