Nyheter

Olsens Roma-debut avklarad - fick beröm

Robin Olsen släppte in ett tidigt mål mot Barcelona i Roma-debuten. Men sedan höll han tätt - och fick beröm efteråt. Landslagsmålvakten Robin Olsen debuterade för sin nya klubb Roma när laget mötte Barcelona i en träningsmatch i Dallas, USA, i natt.(TT)
Publicerad 1 augusti 2018

Landslagsmålvakten Robin Olsen debuterade för sin nya klubb Roma när laget mötte Barcelona i en träningsmatch i Dallas, USA, i natt.

Det började sådär - redan efter sex minuter fick Olsen vittja nätet sedan Rafinha gjort mål för Barcelona.

Barcelona fortsatte att skapa chanser, men den svenske målvakten släppte inte fler mål.

"Olsen förhindrade att hans lag hamnade i ett ännu större underläge, skriver det ansedda fotbollsmagasinet FourFourTwo.

Han byttes ut i halvlek, då Antonio Mirante tog över.

Då höjde resten av laget efter en annars blek första halvlek, men avgörandet skulle komma sent.

Med tre snabba mål inom loppet av tio minuter i slutet av matchen kunde Roma ta hem segern med 4-2.

Robin Olsen, som bland annat tack vare ett starkt VM, drog till sig den anrika italienska klubbens blickar efter att den brasilianske målvakten Alisson Becker lämnade klubben för Liverpool. För en vecka sedan blev övergången från den danska klubben FC Köpenhamn officiell. Roma betalade motsvarande 87 miljoner kronor för Olsen som därmed är den dyraste svenska målvakten genom tiderna.