Nyheter

Succérookien på samma nivå som "Foppa"

Ett mål och en assist i sin comeback. Elias Petterssons magiska debutsäsong i NHL fortsätter. Med två poäng i Vancouvers 3-2-seger över Detroit är han uppe på samma nivå som Peter Forsberg.(TT)
Publicerad 21 januari 2019

Det tog bara drygt tio minuter i comebacken efter knäskadan så styrde Elias Pettersson in ledningsmålet för Vancouver.

Sedan noterades han också för en assist - något turlig då pucken studsade på hans skridsko och gick fram till målskytten Bo Horvat.

Vancouver vände 1-2 till 3-2 i sista perioden och gick upp på slutspelsplats tack vare segern.

””
””

Håller "Foppa"-takt

Pettersson missade fem matcher och drygt två veckor på grund av skadan, men mål- och poängformen finns fortfarande kvar.

Han har nu gjort 44 poäng, 23 mål och 21 assist, på 39 matcher.

Därmed är han uppe på samma notering som Peter Forsberg som under sin rookiesäsong också hade gjort 44 poäng efter 39 matcher. Sedan 1993 har bara Alexander Ovetjkin (47 poäng) och Sidney Crosby (45) gjort fler poäng under sina 39 första NHL-matcher.

Pettersson berättade att han har familj och vänner på besök i Vancouver sedan en tid tillbaka.