Nyheter

Starkt Piteå håller liv i gulddrömmen

Piteå var pressat att vinna för att haka på guldstriden i fotbollsallsvenskan. 3-0 borta mot Hammarby var ett kraftfullt styrkebesked. - Det här ger oss ny energi, säger lagkaptenen Ellen Löfqvist.(TT)
Publicerad 9 september 2018

Piteå går i och med segern upp på 33 poäng och hakar på serieledande Göteborg (34 poäng) och Rosengård (33 poäng).

Även Kristianstad, som bortaslog Vittsjö med 2-1 på söndagen, är med sina 29 poäng med i kampen om SM-titeln.

För Piteå gav spelet på Hammarby IP tre nödvändiga poäng, liksom välbehövligt råg i ryggen efter två raka förluster i allsvenskan.

””

Starka på fasta

Det stod tidigt klart att Hammarby skulle få en tuff eftermiddag, inte minst när det gällde att hantera Piteås fasta situationer. Redan i den första matchminuten strök en hörna strax utanför stolpen.

””

Piteå skapade målchanser på i princip alla sina hörnor, men det var ett individuellt misstag från Hammarby som gav gästerna ledningsmålet i den sjätte minuten.

En lång utspark från Piteås målvakt Cajsa Andersson letade sig hela vägen in i Hammarbys straffområde. Där försökte Sejde Abrahamsson rensa bort bollen, men sparkade i stället hål i luften. Cecilia Edlund tog snabbt tillfället i akt, snodde åt sig bollen och sköt distinkt in 1-0 till Piteå.

Landslagstakter

Hörnmålet skulle komma, det också. I den 35:e minuten misslyckades Hammarby med att få undan bollen framför mål och i röran och stöket kring målområdet fiskade Ellen Löfqvist fram bollen och tryckte in 2-0.

Och när Hammarby väl började äta sig in i matchen i början av andra halvlek så visade Nina Jakobsson varför hon är den senaste Piteåspelaren att ha tagit en plats i det svenska landslaget.

Jakobsson såg ut att ha sprungit bort läget när hon med en Hammarbyback i släptåg var på väg mot kanten av straffområdet. Men en snabb vändning och ett lika kvickt som välplacerat vänsterskott ställde både back och målvakt: 3-0.