Nyheter

Real Madrid först till final efter rysare

En fransk tvåmålsskytt, en tysk tavla och en colombiansk hemvändare. Det var några av huvudingredienserna när Champions League bjöd på ännu en fotbollsrysare. Allt slutade med spansk glädje - efter 2-2 i returen är Real Madrid klart för final igen.(TT)
Publicerad 1 maj 2018

Tack vare 2-1-segern i München var det de regerande mästarna i Real Madrid som hade greppet inför semifinalreturen mot Bayern på Santiago Bernabéu. Men Real har varit ovanligt sårbart i hemmaborgen tidigare den här säsongen - och var det nu också.

Det visade sig redan efter drygt två minuter.

När Sergio Ramos misslyckades med att få bort ett inlägg var Joshua Kimmich, tyskarnas målskytt i första mötet, där och högg direkt. 1-0 till Bayern och precis den rivstart som returen behövde.

Det skulle komma mer, mycket mer.

Real Madrids replik kom i elfte minuten när Marcelos inlägg från vänster hittade pannan på Karim Benzema, som i sin tur placerade bollen i nätet bakom Sven Ulreich. 1-1.

Tysk tavla

Bayern München var närmast ett ledningsmål före paus, men sedan var det dags för Benzema och Ulreich att kliva in i handlingen igen. Andra halvlek hade knappt börjat när Bayern ställde till det rejält. Corentin Tolisso slog en bakåtpassning till Ulreich, som när han inte fick ta med händerna verkade få beslutsångest. Det slutade med en dråplig manöver där Ulreich - målvaktsvikarie för Manuel Neuer - missade bollen helt och gav Benzema öppet mål.

2-1 till Real Madrid, därmed 4-2 totalt - och läge för "Los Blancos" att börja blicka fram emot finalen i Kiev den 26 maj?

Nej, inte riktigt.

Cristiano Ronaldo fick ett läge han sätter sisådär nio gånger av tio, men portugisen skickade ostörd bollen över när han hade chansen att göra 3-1 och punktera (?) semifinalduellen.

I stället reste sig Bayern.

Mål av Rodríguez

James Rodríguez, colombianen som Real har lånat ut till Bayern under två år, hade bränt ett lysande läge att göra mål i första halvlek. När ett nytt läge dök upp i andra halvlek tog Rodríguez hand om sin egen retur och rullade in 2-2 mellan benen på Keylor Navas. Rodríguez "firade" kvitteringen med en ursäktande gest mot Madridpubliken.

Real hängde mot repen och Bayern jagade ett mål som skulle kunna ta laget vidare. Corentin Tolisso sköt och Thomas Müller nickade, men med den gemensamma nämnaren att en storspelande Navas räddade båda gångerna.

””

Bayern Münchens tränare Jupp Heynckes var inte helt överens om den analysen.

””

På onsdagskvällen avgörs det vilket lag som Real Madrid får möta i klubbens tredje raka Champions League-final. Liverpool kommer till Rom med ett 5-2-övertag inför returen mot Roma.