TT-Sport

Rolfö tillbaka - ska spetsa till offensiven

TT-Sport Artikeln publicerades

Fridolina Rolfö är tillbaka i fotbollslandslaget inför landskamperna mot Tyskland och Österrike. Förbundskapten Peter Gerhardsson hoppas det ska ge en spetsigare offensiv. - Hon ser ut att vara i oerhört bra form, säger Gerhardsson.(TT)

Skadedrabbade Fridolina Rolfö missade Algarve Cup i Portugal i början av mars på grund av knäproblem. När damlandslagets trupp inför landskamperna hemma mot Tyskland och borta mot Österrike i april presenterades var Bayern München-anfallaren återigen tillbaka.

25-åriga Rolfö har visat fin form den senaste tiden och gjorde mål både i cupmatchen borta mot Frankfurt (3-1) för en vecka sedan och hemma mot Turbine Potsdam (5-0) i Bundesliga i söndags.

Falk debuterar

– En av våra bästa en mot en-spelare. En spetskvalitet som vi behöver. Det är jättebra att hon är tillbaka, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sverige slutade fyra i Algarve Cup efter en straffläggningsförlust mot Kanada i placeringsmatchen. Målvakten Cajsa Andersson, Piteå, och försvararen Sandra Adolfsson, Vittsjö, fanns med då.

Men inte nu.

Göteborgsmålvakten och A-landslagsdebutanten Jennifer Falk gör Rolfö sällskap som nytt namn, till de sista matcherna innan VM-truppen till Frankrike tas ut den 16 maj.

Historisk match

– Konkurrensen är olika på olika positioner. På mittbackspositionen (där Adolfsson spelar) är konkurrensen väldigt hård. Det optimala är att man spelar på samma position i klubblag som landslag, säger Gerhardsson.

Förbundskaptenen ser framför allt fram emot hemmamötet med Tyskland den 6 april då det väntas bli publikrekord för damlandslaget. För första gången ska damlandslaget spela på herrlandslagets hemmaarena, Friends arena i Solna, i stället för Gamla Ullevi i Göteborg.

Under tisdagsförmiddagen hade 28 000 biljetter sålts till matchen. Det gällande publikrekordet 20 302 sattes i en VM-kvalmatch mot Schweiz 2002.

– Det betyder jättemycket. För spelarna blir det en speciell händelse. Naturligtvis är det en spelares dröm att spela inför mycket folk, säger Gerhardsson.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel datum för VM-trupputtagningen.