Nyheter

MFF utan chans att nå CL-slutspel

Malmö FF:s hopp om en åttondelsfinal i Champions League-fotbollen försvann efter 0-2 hemma mot Juventus. Trots förlusten har MFF chans att nå Europa League-slutspelet.(TT)
Publicerad 26 november 2014

Kollektivet får inte kollapsa, sade anfallaren Markus Rosenberg - Malmö FF:s härförare i Europa - inför hemmamötet med Juventus i fotbollens Champions League.

Det kollektiv som "den gamla damen" från norra Italien ställde upp med mot lilla MFF på Swedbank stadion värderas till drygt 2,2 miljarder kronor, enligt tyska transfermarkt.de. Marknadsvärdet på Malmös startelva? Lite mer än 55 miljoner kronor.

Någon respekt för stjärnor som Carlos Tévez, Paul Pogba och Andrea Pirlo hade dock inte Malmö under den första halvleken. Det tog inte många minuter innan mittfältaren Markus Halsti tryckte till en "Juve"-spelare som fick syna den sargade gräsmattan på Swedbank stadion från nära håll. En av allt för många frisparkar för gästande Juventus från domaren Pedro Proença från Portugal, menade MFF-tränaren Åge Hareide.

””

Ville ha straff

I slutskedet av första halvlek ropade MFF-lägret på straff när Halsti drogs ner i straffområdet av Arturo Vidal.

””

I Turin i mitten av september orkade MFF stå emot i nära en timme i klubbens CL-premiär (0-2). Precis som då fick skåningarna ha en hel del boll, men skillnaden nu var att MFF vågade anfalla med mer folk. Dessvärre saknades skärpan i de avgörande lägena på allt för många fötter.

Skärpan hade dock målvakten Robin Olsen. Efter en kvart boxade han undan Vidals tunga avslut och med några minuter kvar av halvleken gjorde han en makalös räddning på Claudio Marchisios avslut från nära håll.

Men efter paus var det roliga slut för MFF - då började Juventus djupledsbollar skära djupa sår i Malmöförsvaret. Redan i den 49:e minuten gav det resultat. Då hittade den italienske mittfältaren Claudio Marchisio anfallaren Fernando Llorente fri i djupet och spanjoren rundade behärskat Olsen fram till 1-0.

””

Kan nå Europa League

I den 88:e minuten skickade Tévez in 2-0. Innan målet föll Erik Johansson i en närkamp och efter protester för en utebliven frispark visades mittbacken ut.

””

Chansen till en åttondelsfinal är nu borta för MFF, men i och med Olympiakos (sex poäng) förlust mot Atlético Madrid (0-4) kan Malmö nå tredjeplatsen som ger en 16-delsfinal i Europa League. Då krävs det seger i den sista omgången borta mot hemmastarka Olympiakos den 9 december.