Nyheter

Rutin och talang sköt segern till Hammarby

En välmeriterad, grönvit frisparksfot och en talangfull, norsk retur. Det gav Hammarby tre tunga poäng hemma mot IFK Göteborg. - Nu fick jag chansen, då vill jag visa att jag kan vara med och kriga, sade Kennedy Bakircioglu efter 2-1.(TT)
Publicerad 20 september 2017

I sin första match från start sedan början av juli kom också säsongens första mål för Hammarbykaptenen Bakircioglu. Med en frispark från långt håll hittade Bakircioglu en lucka till höger om Pontus Dahlberg, och placerade in det som då var en kvittering.

””

Och för första gången på länge - 90 minuter på planen.

TT: Hur känns det i en 36-årig kropp efter det?

””

Bredsida av Diskerud

Dessförinnan hade publiken på Tele2 Arena också fått se ett som helhet fräscht och piggt hemmalag. Dock ett lag som väl när det brändes framåt inte kom till skott. När man väl hittade både ett avslut på och i mål i början av andra halvlek var det dessutom offside.

Istället var det IFK Göteborg som strax därefter tog ledningen efter en välplacerad bredsida av Mikkel Diskerud.

Men efter att Kennedys frispark fyra minuter därpå, bara några minuter senare följdes av unge Sander Svendsens 2-1 så var det istället Hammarby som tog över förarsätet.

En Tobias Hysén-frispark samt två låga skott precis utanför stolproten sammanfattade Göteborgs misslyckade kvitteringsforcering på slutet.