Nyheter

Citys första förlust - Liverpool upp i topp

Tidigare till synes oslagbart i ligaspelet - men nu till slut ett besegrat lag. 2-0 till Chelsea på Stamford Bridge innebar första förlusten för säsongen för Manchester City och en ny serieledare i Premier League i form av Liverpool.(TT)
Publicerad 8 december 2018

Manchester City, regerande mästare i Premier League, har under hösten sett minst lika starkt ut som laget gjorde under förra säsongen.

På 15 omgångar hade det ännu inte blivit någon förlust.

I den 16:e kom den - mot toppkonkurrenten Chelsea.

Londonlagets målskytte i matchen inleddes genom en ovan målgörare. Fransmannen N'Golo Kanté är mest känd för att täcka ytor och vinna boll, men visade i slutet av första halvlek att han kan skjuta också. Bollen som spelades in från Eden Hazard slogs till med besked, rakt upp i nättaket bakom Ederson i City-målet.

2-0, i minut 78, kom också genom en spelare som har sina främsta styrkor i defensiven. Mittbacken David Luiz kom högst på ett Hazardinlägg och fastställde slutresultatet.

Hattrick av Salah

Ett resultat som gav en ny serieledare i Premier League.

Liverpool är dessutom inte bara etta i tabellen, utan är också nu det enda obesegrade laget i ligan, efter att ha avverkat Bournemouth på bortaplan med komfortabla 4-0.

Segermakare med stort S blev Mohamed Salah, som stod för tre av målen. Det första efter 25 minuter på en målvaktsretur. Det andra i inledningen på andra halvlek när han trots tuff uppvaktning sprang sig igenom hemmaförsvaret för att pricka in 2-0-målet. Han fullbordade sedan sitt hattrick med kvarten kvar genom att runda målvakten två gånger om och därefter placera 3-0.

Det återstående Liverpoolmålet var ett självmål.

Storseger för United

Manchester United, utan skadade Victor Nilsson Lindelöf, lossade på alla cylindrar i första halvlek mot Fulham. 3-0-ledningen i pausvilan förvaltades till en 4-1-seger i slutändan för "The Red Devils"..

Arsenal fick inte någon liknande målfest hemma mot Huddersfield. Tre poäng blev det dock till slut, tack vare Lucas Torreiras 1-0-mål i 83:e minuten, som blev matchens enda fullträff.