TT-Sport

Skicrossstjärnan står över världscupen

TT-Sport Artikeln publicerades

Skicrosstjärnan Victor Öhling Norberg tävlar inget mer i världscupen i vinter. Han lägger all energi på att få ryggen hel till VM i Sierra Nevada i Spanien i mars. Öhling Norberg avstår från tävlingarna i Sunny Valley i Ryssland och i Blue Mountain i Kanada, uppger SVT Sport.(TT)

Öhling Norberg avstår från tävlingarna i Sunny Valley i Ryssland och i Blue Mountain i Kanada, uppger SVT Sport.

Svenskens säsong har varit tuff. Dels för att ryggproblemen har kommit och gått, dels för honom personligen då flickvännen Anna Holmlund kraschade före jul och fortfarande inte har vaknat upp ur medvetslösheten.

Skicross har sin tävlingsdag i VM den 18 mars.

Förutom Öhling Norberg har Erik Mobärg, Victor Sticko och Viktor Andersson tagits ut i den svenska VM-truppen, tillsammans med Sandra Näslund som varit på pallen sex gånger den här säsongen och i dagsläget ligger tvåa i den totala världscupen.

"Vi åker till VM med ett starkt lag där vi siktar på guld både för både damer och herrar", säger sportchefen Joar Båtelson i ett pressmeddelande.

En som däremot inte åker till VM är Michael Forslund. 30-åringen slet av korsbandet i knät tidigare under säsongen, men tänkte låta bli operation och i stället köra VM med skydd runt knät.

Så blir det inte. Forslund har bestämt sig för att helt avsluta karriären.