TT-Sport

Spelare slipper avstängningar för agentbrott

TT-Sport Artikeln publicerades

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd ger två damallsvenska spelare tillrättavisningar efter att ha utrett dem för brott mot de nya reglerna kring agenter och förmedlare. Totalt är det tre spelare, som alla använt sig av samma agent, som har utretts efter att ha anmälts av SvFF i januari.(TT)

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd ger två damallsvenska spelare tillrättavisningar efter att ha utrett dem för brott mot de nya reglerna kring agenter och förmedlare.

Totalt är det tre spelare, som alla använt sig av samma agent, som har utretts efter att ha anmälts av SvFF i januari.

SvFF:s förbundsjurist Tobias Tibell yrkade på avstängningar i samtliga fall.

I två av fallen, där det handlat om kontraktsförlängningar, bedömer disciplinnämnden att tillrättavisningar räcker som bestraffning. Detta då det är förstagångsförseelser samt att "det är befogat att anta att det är fråga om jämförelsevis låga ersättningar".

Den tredje spelaren, som har landslagsmeriter, frias helt då hon av disciplinnämnde bedömdes ha anlitat agenten i fråga innan det nya reglementet trädde i kraft.

De nya reglerna, som trädde i kraft 15 juni i fjol, innebär bland annat att agenter måste vare registrerade och godkända av SvFF för att få representera och få ekonomisk ersättning av spelare och föreningar i Sverige.