Nyheter

SSK straffade AIK i derbyt

Oskarshamn trummar på mot en matchserie där vinnaren öppnar nålsögat till SHL. Hockeyallsvenskans ledare firade säsongens 25:e trepoängare efter 7-2 mot Almtuna. Dessutom ökades försprånget nedåt.(TT)
Publicerad 23 januari 2019

Tabelltvåan AIK fick nöja sig med en poäng (3-3) i derbyt mot Södertälje - som tog bonuspoängen efter straffläggning - och är nu fem poäng bakom Oskarshamn.

AIK vann skotten klart i första perioden - 12-3 - men skärpan hade SSK och det redan från första bytet i Scaniarinken. Sebastian Dyk gjorde 1-0 efter 31 sekunder och några minuter senare skickade Ludwig Blomstrand in 2-0.

Där var serietvåan om inte i gungning så i en besvärlig sits. Därför kom Max Lindholms reducering lägligt.

””

Men släppte till gjorde just AIK. 5.46 in i mittenperioden kontrade SSK och Hugo Gustafsson prickade in 3-1.

Stark upphämtning

AIK matade på. Filip Blomberg träffade båda stolparna med samma skott, men i stället för kontakt där fick Sam Marklund matchstraff för en bentackling och SSK fem minuter i numerärt överläge.

Ett matchavgörande läge som Södertälje slarvade bort. Daniel Muzito-Bagenda gjorde 3-2 och mötet fick ny nerv. Med mindre än minuten kvar hittade Jacob Dahlström glipan mellan Alexander Sahlins benskydd. Snyggt och kvitterat.

””
””

Meyer straffsäker

Slutperioden blev mållös, Nicolai Meyer brände en straff för SSK i förlängningen men Meyer fixade extrapoängen i straffläggningen.

Han satte tre raka straffar.

Västerås är numera steget före Bik Karlskoga i jakten på AIK. Först med sju sekunder kvar avgjorde Kalle Östman med sitt 3-2-mål för Västerås, som står på 70 poäng, tre mer än Karlskoga.

Modo vann mittenmötet med Karlskrona med 4-1. Västerviks 4-1 på Tingsryd och Björklövens 3-2 efter förlängning borta Pantern gav viktiga poäng i tabellens nedre regioner.

Leksand slog jumbon Vita Hästen i Norrköping med 3-2.