Nyheter

Jakob Silfverberg tvåmålsskytt

Jakob Silfverberg blev matchhjälte med två mål och en assist, när hans Anaheim vann med 6-3 i den tredje NHL-kvartsfinalen mot Edmonton. Även Rickard Rakell gjorde mål. Det var en viktig seger för Anaheim som förlorat de första två kvartsfinalmatcherna mot Edmonton.(TT)
Publicerad 1 maj 2017

Det var en viktig seger för Anaheim som förlorat de första två kvartsfinalmatcherna mot Edmonton.

Anaheim tog kommandot direkt och ledde med 3-0 i den första perioden efter mål av Rickard Rakell, Jakob Silfverberg och Ryan Getzlaf.

Silfverberg och Getzlaf blev tillsammans med Hampus Lindholm utsedda till matchens bästa spelare.

Rakell gjorde mål nästan direkt. Han bröt sig loss och när matchklockan stod på 25 sekunder satt pucken bakom Cam Talbot i Edmonton-målet.

"Rätt mentalitet"

Fem minuter senare gjorde Silfverberg sitt första mål, framspelad av Hampus Lindholm.

””

Edmonton kom tillbaka och i mitten av den andra perioden kvitterade Connor McDavid till 3-3.

I den tredje perioden när Anaheim hade tagit ledningen igen var Silfverberg framme och gjorde 5-3, innan han passade fram till Ryan Kesler som fastställde slutresultatet.

Lagen möts i en fjärde kvartsfinal natten till torsdag svensk tid i Edmonton.

Nashville vann

Nashville har tagit ledningen med 2-1 i bäst av sju matcher mot St Louis.

Filip Forsberg assisterade till 1-0 och Mattias Ekholm till 2-0 i matchen som Nashville till slut vann med 3-1 på hemmaplan.

Alexander Steen styrde in St Louis reduceringspuck i den andra perioden. Då hade Nashville redan skjutit 15 skott på St Louis-målvakten Jake Allen efter den första pausen. St Louis på Pekka Rinne? Inte ett enda.

Schweiziske backen Roman Josi gjorde det matchavgörande 3-1-målet för Nashville i tredje perioden.

Natten till onsdag svensk tid möts lagen i en fjärde kvartsfinal i Nashville.