Nyheter

Sterling sen hjälte för City

Videodomarsystemet hamnade i fokus i Tyskland och i Spanien. Men VAR stoppade varken Manchester City eller Atlético Madrid. Champions League-åttondelsfinalerna mot Schalke respektive Juventus slutade med segrar; 3-2 och 2-0.(TT)
Publicerad 20 februari 2019

Inhopparen Leroy Sané fick en fin båge på frisparken - och kvitterade till 2-2 i 85:e minuten. På tilläggstid vann Raheem Sterling en löpduell mot Bastian Oczipka och kunde sedan, med en enkel bredsida, sätta avgörande 3-2 till Manchester City borta mot Schalke.

"Vi gav aldrig upp, vi vill alltid fortsätta framåt, kämpa", säger Sané till BT Sport enligt uefa.com.

"Vi vet vad vi har för kvaliteter i laget. Vi skapar alltid chanser. Och även om det här inte var vår bästa match, så gjorde vi de mål vi ville."

För Premier League-klubben var det som sagt en lång väg till segern.

VAR i fokus

Och det var mycket på grund av videodomarsystemet.

Vid två händelser i slutet av första halvlek hamnade VAR i fokus.

Efter att Nicolas Otamendis högerarm styrde bort Daniel Caligiuris skott, ropade och viftade hemmalaget Schalkes spelare efter straff.

Domaren Carlos del Cerro Grande behövde dock lång tid på sig. Han tog hjälp av videodomarsystemet VAR, pratade med lagkaptenerna, och det var först efter det som han pekade på straffpunkten i City-målvakten Edersons straffområde.

I slutet av halvleken verkade han vara mer säker på vad som hade hänt, men ändå valde han att kontrollera sitt domslut genom att lyssna på videogranskarnas åsikt.

Men del Cerro Grandes första känsla var den rätta: Citys Fernandinho drog ner Salif Sane.

Båda dessa tillfällen hanterade Nabil Bentaleb på bästa sätt.

Fokuserat, distinkt avslut - mål.

Med straffmålen i 38:e och 45:e minuten vände Schalke 0-1-underläget till 2-1.

Men Manchester City, som tog ledningen efter Sergio Agüeros mål efter 18 minuter och som sedan fick Otamendi utvisad i 68:e minuten, lyckades ändå hämta sig från dramatiken - tack vare Leroy Sané, som tidigare spelat i Schalke, och Raheem Sterling.

"Ibland gjorde vi det svårt för oss. Å andra sidan höll vi ihop även om vi fick en spelare utvisad. Vi höll ihop, vi höll oss till matchplanen och vi är glada över att vi lyckades vinna till slut", säger Sterling till BT Sport enligt uefa.com.

VAR stoppade inte Atlético

Videodomarsystemet var även i fokus i Atlético Madrids 2-0-seger mot Juventus, framför allt i samband med hemmalagets bortdömda mål i 70:e minuten.

Álvaro Morata, som har spelat i Juventus, nickade in bollen bakom Wojciech Szczesny men efter att domaren Feliz Zwayer hade kollat ett par videosekvenser blev det i stället frispark för mittbacken Giorgio Chiellini.

Men mål skulle det ändå bli.

Två stycken dessutom.

I 78:e minuten forcerade José Giménez in 1-0 till Atlético Madrid. Och i 83:e ökade Diego Godin på till 2-0.