TT-Sport

Sundsvall vill få fullsatt - mitt på natten

TT-Sport Artikeln publicerades

Gif Sundsvall vill försöka sig på ett annorlunda grepp för att locka publik till det allsvenska mötet med AFC Eskilstuna i sommar. Klubben väntar nu på ett godkännande att få spela mötet mitt i natten. - Det var en bekant som sa att det vore coolt. Inspirationen kommer av midnattstravet.(TT)

Gif Sundsvall vill försöka sig på ett annorlunda grepp för att locka publik till det allsvenska mötet med AFC Eskilstuna i sommar.

Klubben väntar nu på ett godkännande att få spela mötet mitt i natten.

– Det var en bekant som sa att det vore coolt. Inspirationen kommer av midnattstravet. Varför skulle man inte kunna applicera det på fotboll? säger Henrik Lindgren, sportchef i klubben, till Sundsvalls Tidning.

Enligt tidningen har TV, Svenska Spel och AFC Eskilstuna godkänt den udda avsparkstiden, som planeras ske vid midnatt natten mellan 29:e och 30:e juni, förutsatt att Allsvenskans spelordningsmöte godkänner förslaget.

– Tänk en varm sommarkväll i slutet på juni där folk går ut och har kul på gatorna innan, och sedan går på match. Man kan bygga ett event med lokala krögare och skapa party i stan, säger Lindgren.