TT-Sport

Nytt Roos-rekord - Kramer förlängde guldsvit

TT-Sport Artikeln publicerades

Fanny Roos har satt svenskt inomhusrekord i kula vid inte mindre än två tidigare tävlingar som hon ställt upp i det här året. Vid ett av tillfällena, GP-tävlingen i Sätra, gjorde hon det dessutom två gånger. På friidrotts-SM i Norrköping slog 24-åringen till igen.(TT)

Fanny Roos har satt svenskt inomhusrekord i kula vid inte mindre än två tidigare tävlingar som hon ställt upp i det här året. Vid ett av tillfällena, GP-tävlingen i Sätra, gjorde hon det dessutom två gånger.

På friidrotts-SM i Norrköping slog 24-åringen till igen. Hennes andra stöt i tävlingen mätte 18,61 - en ökning med 26 centimeter jämfört med hennes senaste personbästa - och hennes fjärde svenska rekord i år.

Resultatet var bara sju centimeter från Växjöstötarens svenska utomhusrekord på 18,68 och bådar gott inför inomhus-EM i början av mars.

På herrarnas 800 meter vann Europaettan Andreas Kramer på komfortabla 1.51,36. Tiden var nästan fem sekunder långsammare än 21-åringens årsbästa på 1.46,52 från tyska Karlsruhe för två veckor sedan.

Gällande kampen om segern var Kramer, som tog sitt fjärde raka SM-guld på distansen, i mål en och en halv sekund före Efrem Brhane, Västerås, på silverplats.