TT-Sport

Sverige fyra i Nations Cup i hoppning

TT-Sport Artikeln publicerades

Sverige slutade på fjärde plats med totalt 24 fel i Nations Cup i hoppning i brittiska Hickstead, i en tävling som avgjordes i typiskt brittiskt väder. "Jag är väldigt stolt över hur ryttarna klarade de svåra förhållandena", säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.(TT)

Sverige slutade på fjärde plats med totalt 24 fel i Nations Cup i hoppning i brittiska Hickstead, i en tävling som avgjordes i typiskt brittiskt väder.

"Jag är väldigt stolt över hur ryttarna klarade de svåra förhållandena", säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

Regnet öste ner över ryttarna och hård vind svepte in över banan. Det var så tufft så att Nederländerna valde att ge upp inför den andra omgången. Samtidigt var det föga oväntat britterna och irländarna som klarade förhållandena bäst och gjorde upp i en omhoppning om segern, en omhoppning irländarna vann.

Sverige gjorde en stabil insats och Jonna Ekberg med Univers du Vinnebus noterades för en felfri andra omgång.

VM-aktuelle Henrik von Eckermann hade 8+4 på hästen Cantinero.

"Jag är nöjd med hur de hanterade situationen. Alla red bra rundor", säger Ankarcrona.

Sverige passerade genom fjärdeplatsen Tyskland och ligger nu fyra i tabellen. Sju lag går till finalen i Barcelona i oktober.