TT-Sport

Lag Hasselborg utklassade Tyskland

TT-Sport Artikeln publicerades

Lag Hasselborg är klart för slutspel - och glider mot en semifinalplats vid curling-VM i Danmark. Två tajta segrar samt en 8-3-utklassning av Tyskland har fått Sverige att varva upp inför slutspelet. - Det får inte gå för lätt, sade förbundskaptenen Peja Lindholm.(TT)

Efter premiärförlusten mot Kina har Sverige nio raka segrar i VM i danska Silkeborg och lag Anna Hasselborg toppar gruppspelstabellen.

Under torsdagen blev det en riktig nagelbitare mot Skottland (8-7) men desto klarare seger mot Tyskland (8-3). Storsegern under kvällen var välkommen efter två raka tajta segrar (inräknat onsdagskvällens 9-7 mot USA).

– Det får inte vara för lätt. De här två matcherna har varit ganska jobbiga och vi har bränt mycket energi, men laget får ändå med sig två vinster. Det är något vi ska bära med oss in i slutspelet, sade förbundskapten Peja Lindholm till TT före Tysklandsmatchen.

Med två gruppspelsmatcher kvar är lag Hasselborg klart för slutspel, men Sverige siktar på en topp två-placering som ger en direktplats till lördagens semifinaler.

Sverige avslutar gruppspelet med matcher mot Kanada och Japan under fredagen. I fjol förlorade Sverige VM-finalen mot just Kanada, men stornationen ställer inte upp med samma lag i årets mästerskap.