Nyheter

Washington vill ha revansch på Pittsburgh

Washington är klart för kvartsfinal i Stanley Cup efter att ha slagit ut Columbus. Nu väntar det regerande mästarlaget Pittsburgh. Och kanske revanschen. - Vi hoppas ju det, säger Nicklas Bäckström.(TT)
Publicerad 24 april 2018

För tredje året i följd möter Washington Pittsburgh i kvartsfinalen och både 2016 och 2017 blev det förlust. Liksom i de fem slutspelsmötena med Pittsburgh dessförinnan.

Det hoppas Washington kunna ändra på nu.

””

Det blev 6-3 i den sjätte åttondelen mot Columbus med 6-3. Washingtons Alexander Ovetjkin blev tvåmålsskytt precis som motståndarlagets Nick Foligno.

"Känns jäkligt skönt"

Washington förlorade de två första slutspelsmatcherna på hemmais, men vann sedan fyra raka matcher.

””

Att Columbus nu är utslaget ur Stanley Cup innebär att Alexander Wennberg kan vara tillgänglig för VM-spel för Tre Kronor i Köpenhamn i maj.

Nylander målskytt

Den sjätte åttondelsfinalen mellan Toronto och Boston inleddes med en tyst minut för att hedra de som omkommit och skadats när en skåpbil tidigare på dagen i Toronto körde in i en folkmassa.

Toronto vann sedan matchen med 3-1, lagets andra raka seger, och kvitterade därmed matchserien till 3-3 Den sjunde och avgörande matchen spelas i Boston natten till torsdag svensk tid. Vinnaren får möta Tampa Bay i kvartsfinal.

Tre mål i matchen kom under andra perioden, som inleddes med ett Bostonmål av Jake DeBrusk i andra minuten.

William Nylander höll sig sedan framme och kvitterade snart därpå, efter en målgivande passning från Nazem Kadri, svenskens första slutspelsmål.

Mitchell Marner gjorde 2-1 drygt halvvägs in i andra perioden, sedan fick publiken vänta ända tills drygt en minut fanns kvar av ordinarie matchtid innan Tomas Plekanc satte 3-1 i tom bur.