Nyheter

U23-landslaget förlorade mot USA

USA fortsätter vara en mardrömsmotståndare för Sveriges fotbollslandslag. I torsdags förlorade A-landslaget med 0-1 i en träningslandskamp i Göteborg. På måndagen var det U23-landslagets tur. USA:s U23-lag vann med 2-1 i en fyrnationsturnering i Sunne.(TT)
Publicerad 12 juni 2017

USA fortsätter vara en mardrömsmotståndare för Sveriges fotbollslandslag.

Amerikanskorna var spelförande matchen igenom, effektiva och avgjorde matchen i den första halvleken. 22-åriga anfallaren Ashley Hatch, till vardags i topplaget North Carolina i den amerikanska högstadivisionen NWSL, gav USA ledningen redan i den 18:e matchminuten. Blott 17-åriga mittfältaren Jaelin Howell nickade in 2-0 på en frispark i 38:e.

Sveriges förbundskaptenspar Anneli Andersén och Calle Barrling bytte in 20-åriga anfallaren Anna Anvegård, från elitettanledaren Växjö, i den andra halvleken. Anvegård reducerade till 1-2 i 52:a minuten efter bara sex minuter på planen.

Blågult hade ett par avslut i målramen under matchens gång, men Anvegårds mål blev Sveriges enda.