Nyheter

Västerås vände och tog andraplatsen

Västerås kvitterade tre gånger om - och vann väl när de tog ledningen. Via 5-3 mot Sandviken i elitseriebandyns slutomgång tog VSK över andraplatsen i tabellen - och slapp överlägsna serieledaren Villa-Lidköping på sin sida av slutspelsträdet.(TT)
Publicerad 12 februari 2019

Med de flesta streckstrider avgjorda redan på förhand var de flesta blickar riktade mot Västerås i den sista omgången av bandyns elitserie, där tabelltrean Västerås och tabelltvåan Sandviken gjorde upp om andraplatsen.

Det blev tajt - och framför allt dramatiskt.

Hannes Edlunds tidiga ledningsmål för Sandviken blev den första halvlekens enda, men Västerås hittade en kvittering mer eller mindre direkt i halvlek två. Hemmalaget skulle därefter kvittera till både 2-2 och 3-3 innan man i den 80:e minuten tog sig till ledning, 4-3, för första gången i matchen.

Möter åttondelsfinalsvinnare

Och då släppte man inte taget.

Robin Andersson, med sitt andra mål för dagen, stänkte in 5-3 med fem minuter kvar och fastställde slutresultatet.

Segern innebar att Västerås fick fördelen att välja kvartsfinalsmotstånd som tvåa i tisdagskvällens slutspelsval och att laget slapp hamna på samma sida som seriesegrande Villa-Lidköping (som pulveriserade Hammarby med 13-3 i slutomgången). Västerås, likt Villa, valde att möta segrare i åttondelsfinalerna, där de förstnämnda valde att ställas mot antingen Vänersborg eller Broberg/Söderhamn. För Villa-Lidköping väntar Motala eller Vetlanda.

Rivalmöte

I övrigt behöll både fyran Edsbyn (9-5 mot Frillesås) och femman Bollnäs (9-6 mot Falu BS) sina tabellpositioner via målrika segrar. Två antagonister som efter att slutspelsvalet hade gjorts stod mot varandra i kvartsfinal.

Trean Sandviken valde Hammarby - i ett slutspelsval där tränarna enbart verkade gått på tabellpositionen på de potentiella motståndarna.