Nyheter

Från syndabock till matchvinnare

Moras segermatch mot Örebro blev en känslomässig berg- och dalbana för dalabacken Viktor Amnér. Han sköt in segerpucken 2-1, 50 sekunder in i förlängningen. Bara några minuter tidigare hade han kunnat bli den stora syndabocken i Mora. - Jag krossade min penna av frustration.(TT)
Publicerad 13 november 2018
””

Ställningen var 1-1 och bara 4.16 återstod av matchen när Viktor Amnér drog ner Örebros Marcus Weinstock och blev utvisad.

””

Hans tränare Mats Lusth, tillägger:

””

Första målet

Men denna dag slutade Moras saga lyckligt, med just Amnér i huvudrollen.

50 sekunder in i förlängningen, när Mora hade powerplay, sköt han in segerpucken till 2-1. Det var hans första mål för säsongen.

””

Tränaren Mats Lusth öser beröm över backen:

””

Den här kvällen krigade hela Mora. Laget reste sig starkt efter Örebros ledningsmål i första perioden. Men det dröjde ända till 6.05 i den tredje perioden innan Mathias Bromé kunde kvittera. Även det ett mål i numerärt överläge.

””

Viktig vecka

Segern var också en viktig vändning för Mora, som före speluppehållet hade förlorat fem av de sex sista matcherna och låg sist i tabellen.

””

Inför matchen mot Örebro fick Mora tillbaka åtta av de skadade, men nu hamnade ytterligare två på skadelistan: Kevin Gagné och Matt Bailey. Det är osäkert när de kommer tillbaka.

Tungt för Mora som nu befinner sig i en mycket viktig vecka då de ska möta bottenlagen Örebro, Timrå och Rögle inom fem dagar.