Nyheter

Wolfsburg utklassade Bayern

Inför bortamötet med Wolfsburg hade överlägsna tabellettan Bayern München släppt in fyra mål på de inledande 17 matcherna i den här säsongens bundesligafotboll. Lika många blev det i kväll när Wolfsburg vann med 4-1.(TT)
Publicerad 30 januari 2015

Inför bortamötet med Wolfsburg hade obesegrade tabellettan Bayern München endast släppt in fyra mål på de inledande 17 matcherna i den här säsongens bundesligafotboll. Men när den tyska ligan på fredagen startade om efter vinteruppehållet fick Bayerns målvakt Manuel Neuer vittja nätet lika många gånger på 73 minuter.

Matchen inleddes med stående ovationer och en tyst minut för att hylla Wolfsburgs Junior Malanda som omkom i en bilolycka 10 januari.

Bas Dost gjorde 1-0 och även 2-0 på halvvolley med en urläcker yttersida, som seglade in i bortre krysset via stolpen.

Matchens lirare Kevin de Bruyne gjorde 3-0 och 4-1 och segern var nästan i underkant. Senast den tyska dominanten Bayern släppte in fyra mål eller fler i ligaspelet var i 4 april 2009. Motståndare då? Wolfsburg, som vann med 5-1.

Bayern kan trösta sig med att laget leder med åtta poäng före tvåan Wolfsburg.