TT-Utrikes

IS-medlemmar och civila dödade Syrien

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Över 20 medlemmar av terrorgruppen IS har dödats när de attackerades av en väpnad syrisk grupp med amerikanskt understöd. Andra personer i IS-gruppen, varav flera utlänningar, togs till fånga, enligt den USA-ledda alliansen.(TT)

Över 20 medlemmar av terrorgruppen IS har dödats när de attackerades av en väpnad syrisk grupp med amerikanskt understöd. Andra personer i IS-gruppen, varav flera utlänningar, togs till fånga, enligt den USA-ledda alliansen.

Händelsen inträffades i området al-Tanf i södra Syrien, nära gränsen till Irak och Jordanien. Enligt alliansen hade motståndarna flytt undan strider nära floden Eufrat längre norrut.

I en annan händelse, i den syriska provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor), har över 20 människor dödats, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som är baserat i Storbritannien.

"Minst 23 civila, bland dem åtta barn och sex kvinnor, dödades på onsdagen före gryningen i flyganfall utförda av den USA-ledda alliansen. Målet var en by som kontrolleras av IS på östra sidan av floden Eufrat", meddelar SOHR.

De omkomna hade gömt sig i ett hus, och ska alla ha tillhört samma släkt.