TT-Utrikes

17-åring skjuten vid valmöte i Kongo-Kinshasa

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En 17-åring har dött i Kongo Kinshasa sedan polis avfyrat skott vid ett valmöte med presidentkandidaten Felix Tshisekedi, uppger Tshisekedis parti UDPS.(TT)

En 17-åring har dött i Kongo Kinshasa sedan polis avfyrat skott vid ett valmöte med presidentkandidaten Felix Tshisekedi, uppger Tshisekedis parti UDPS.

– En ung man på 17 år som sjöng tillsammans med partianhängare dödades av en polis som sköt mot honom, säger Denis Kalombo, företrädare för partiet. till nyhetsbyrån AFP.

Upptakten till presidentvalet den 23 december har präglats av våldsamheter. På onsdagen bröt upplopp ut i Kalemie när oppositionskandidaten Martin Fayulu valtalade där. På tisdagen dödades två av Fayulus anhängare och 43 skadades vid ett valmöte i Lubumbashi, landets näst största stad.

Under natten förstördes 7 000 rösträkningsmaskiner i en brand i valkommissionens lokaler. Det motsvarar 70 procent av landets rösträkningsmaskiner.

Valkommissionen meddelar att valet kommer att hållas som planerat. Man ska då utse en efterträdare till Joseph Kabila som styrt landet sedan 2001.