TT-Utrikes

Flottan: Hoppet ute om besättningen

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Sökandet efter den försvunna ubåten Ara San Juan kommer att fortsätta, men räddningsinsatsen har nu avslutas, bekräftar den argentinska flottan.(TT)

Sökandet efter den försvunna ubåten Ara San Juan kommer att fortsätta, men räddningsinsatsen har nu avslutas, bekräftar den argentinska flottan.

– Mer än dubbelt så många dagar har nu passerat sedan det hade varit möjligt att rädda besättningen, säger flottans talesperson Enrique Balbi under en presskonferens.

För många av de anhöriga till de 44 personer ombord har hoppet om att besättningen skulle hittas vid liv sakta försvunnit. Detta sedan vad som tros vara en explosion registrerats kort efter det att kontakten bröts med ubåten. Och även om farkosten skulle visa sig vara intakt kan syret ha tagit slut vid det här laget.

Den 15 november rapporterade ubåten om tekniska problem och kom sedan aldrig tillbaka till flottbasen. Misstänkta ljud från havet har väckt hopp, men har visat sig komma från djur. Även satellitsignaler har visat sig vara falsklarm.