TT-Utrikes

Puigdemont svinförbannad på skinkföretag

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Carles Puigdemont, tidigare regionpresident i Katalonien som gått i landsflykt, är riktigt ilsken på ett företag som producerar lufttorkad skinka. Varumärket har döpts till "Pig (gris) Demont". Och loggan är en gris med en frisyr och glasögon som liknar Puigdemonts.(TT)

Carles Puigdemont, tidigare regionpresident i Katalonien som gått i landsflykt, är riktigt ilsken på ett företag som producerar lufttorkad skinka. Varumärket har döpts till "Pig (gris) Demont". Och loggan är en gris med en frisyr och glasögon som liknar Puigdemonts.

Han har nu vänt sig till patentmyndigheten i Spanien för att stoppa försäljningen av skinkan. Puigdemonts begäran utreds nu, under tiden har varumärket tillfälligt stoppats för att bli officiellt registrerat.

Tvisten började i december i fjol då en företagare i regionen Andalusien döpte om sitt företag till det nu omstridda namnet och samtidigt skaffade en ny logotyp.

I en radiointervju i onsdags förnekade företagaren Alberto González att namnet och logotypen var inspirerad av Puigdemont.

Carles Puigdemont greps i Tyskland den 25 mars sedan Spanien utfärdat en europeisk arresteringsorder mot honom. Federala åklagare i Tyskland lämnade nyligen in en formell begäran om att utvisa Carles Puigdemont till Spanien.