TT-Utrikes

Rekordbeslag av ecstasy i Kambodja

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Närmare hundra kilo MDMA-tabletter hittades gömda i en leverans av husdjursfoder från Tyskland. Kambodjanska myndigheter har gjort ett rekordstort beslag av drogen, mer känd som ecstasy. Det uppger landets narkotikapolis sedan en kinesisk medborgare formellt anklagats för smugglingen.(TT)

Närmare hundra kilo MDMA-tabletter hittades gömda i en leverans av husdjursfoder från Tyskland.

Kambodjanska myndigheter har gjort ett rekordstort beslag av drogen, mer känd som ecstasy. Det uppger landets narkotikapolis sedan en kinesisk medborgare formellt anklagats för smugglingen.

– Detta är det största beslaget hittills av ecstasy (i Kambodja), säger Mok Chito, vice chef vid narkotikapolisen, och tillägger att drogernas värde uppgår till "miljontals" dollar.

Den misstänkte mannen greps den 7 augusti efter det att han försökt hämta ut leveransen vid ett postkontor i Phnom Penh. Han riskerar livstids fängelse om han döms.

Kambodja har skärpt straffen och åtgärderna mot narkotika under de senaste åren som ett svar på att allt fler smugglare börjat använda landet som transitland för framför allt heroin och metamfetamin.