TT-Utrikes

Vakt i Brasilien tände eld på småbarn

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Brasilien är i chock efter ett vansinnesdåd på en förskola i staden Janaúba i östra Brasilien. En säkerhetsvakt vid en förskola i staden hällde alkohol över sex små barn, en lärare och sig själv och tände sedan eld. De döda barnen var i fyraårsåldern.(TT)

Av de 23 som brännskadades i dådet är 21 barn, skriver den brasilianska dagstidningen Folha de São Paulo. Den 50-årige gärningsmannen dog av de brännskador han ådrog sig. Polisen beskriver honom som en person som hade psykiska problem och var "besatt av barn".

Mannen ska enligt vittnen först ha tänt eld på sig själv och därefter likt en vandrande fackla rört sig i riktning mot barnen.

Den lärare som senare avled på sjukhus efter att ha ådragit sig 90-procentiga brännskador ska ha slagits med gärningsmannen för att försöka rädda barnens liv, enligt uppgifter till Folha de São Paulo.

Vakten ska ha arbetat på förskolan sedan 2008. Vid tiden för attacken fanns 80 barn på förskolan, och panikslagna föräldrar rusade till förskolan där de sedan fann ett helt utbränt klassrum.

Brasiliens president Michel Temer uttrycker sina kondoleanser på Twitter:

"Jag är djupt sorgsen över denna tragedi med barnen i Janaúba. Jag vill uttrycka min solidaritet med familjerna", skriver han.